Sitede ara


İletişim

KurtGer
Halkalı Doğa Ortaokulu

E-mail: akilliadam2000@gmail.com

3. Hanar

23.07.2014 10:27

    Hanar, aşırı kibarlığıyla ün salmış bir Citadel ırkıdır. Vicdanlı bir şekilde doğruyu söylerler ve yanlış konuşursanız alınmakta gecikmezler. Bazı Hanar bireylerinin (genelde diplomatlar) bu sebeple diğer ırklarla onların normal göreceği şekilde iletişim kurabilmek için bu alışkanlıkları kısmen de olsa susturacak kurslar aldığı bilinir.

    Her Hanar bireyi iki isim taşır. Bunlardan birincisi "Yüz İsmi" herkesçe bilinen isimken, "Ruh İsmi" sadece yakınların veya o Hanar'ın güvendiği kişilerce bilinen isimdir. Hanar, Yüz İsmi derecesinde tanıdıkları biriyle konuşurken kendilerinden "ben" diye bahsetmeyi bencillik sayar ve her daim "bu kişi" veya "o" diyerek kendilerinden bahsederler.

    Hanar'ın ana dünyası olan Kahje'nin yüzölçümü %90 su, yıldızı da enerjik ve beyaz olunca havası neredeyse her zaman bulutludur. Gezegendeki Prothean kalıntılarının çokluğu, birçok Hanar'ın bu kalıntılara -ve Protheanlar'a- tapmasına, ve Protheanlar'ın Hanar'a dil öğretip onları medenileştiren bir baba ırk olarak kabul edilmesine sebep olmuştur.